Science Reactors
2014-2024:
Δέκα Χρόνια Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

“Science Rap Battle” το νέο Stand up των Science Reactors

Πού; Θέατρο Arroyo
Πότε; Παρασκευη 12/1/24 στις 21.00’
Είσοδος ελεύθερη

Το 2024 η αντισυμβατική ομάδα των Science Rectors συμπληρώνει μία πορεία 10 ετών!

Υπόσχονται, λοιπόν. να ολοκληρώσουν τη δεκαετία 2014-2024 δυναμικά με πολλές εκπλήξεις

και απρόσμενες παρουσιάσεις αλλά και συνεργασίες.

Η πρώτη τους ανατρεπτική παράσταση με τίτλο Science Rap battle θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλής, το θέατρο Arroyo.

Γνωστά αλλά και νέα πρόσωπα της ομάδας θα αφηγηθούν επιστημονικές ιστορίες με το γνώριμο και καθιερωμένο πλέον ύφος του Stand up! Ένας επιτυχής συγκερασμός επιστήμης και χιούμορ!

Ας κάνουμε όμως μια μικρή αναδρομή στη δεκαετή διαδρομή τους: Η ιδέα ανήκει στην Ελένη Γραμματικοπούλου, 30 χρόνια ζωής αφιερωμένης με πάθος στην επικοινωνία της επιστήμης. Δημιούργησε την ομάδα προσκαλώντας νέους και ταλαντούχους επιστήμονες διαφόρων θεματικών κλάδων, που συμμερίστηκαν τον ίδιο στόχο.

Στην αρχή τούς πήρε κάποιο χρόνο να βρουν τον σωστό τους βηματισμό. Απόκτησαν την ονομασία τους (Science Reactors), κατέληξαν στο εργαλείο επικοινωνίας τους με το κοινό(Stand up), στη συνέχεια ανέβασαν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις (Science on stage) και τέλος αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τις μικρότερες ηλικίες (Stand up science kids).

Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα τους ανανεώνεται συνεχώς με νέα πρόσωπα, πολλά από τα ιδρυτικά μέλη απορροφήθηκαν από το brain drain και άλλα ακολούθησαν το δικό τους δρόμο. Έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουνε μια «τολμηρή» παρουσία σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, οργάνωσαν τις δικές τους παρουσιάσεις σε πολιτιστικούς χώρους και θέατρα κερδίζοντας έτσι πολλούς και fanατικούς φίλους. Συνδύασαν την Τέχνη με την Επιστήμη και συνεχίζουν υπηρετώντας πάντα τον ίδιο στόχο: την επικοινωνία της επιστήμης και τη διάχυση της γνώσης με τρόπο απλό, απολαυστικό και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να γίνεται αυτοσκοπός!!!

Στην παράσταση της 12 ης Ιανουαρίου συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: 

Κωνσταντίνος Περιστέρης (γυναικολόγος-μαιευτήρας, Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (φιλόλογος -εκπαιδευτής ρητορικής) και οι δύο θα είναι και παρουσιαστές, Σταύρος Δημητρακούδης (αστροφυσικός), Μάκης Ζωιδάκης (βιολόγος), Αντωνία Καραμολέγκου (γλωσσολόγος- Μηχανική Μάθηση), Νίκος Παπαδημητρίου (χημικός-μηχανικός), Δημήτρης Ραγιαδάκος (επιστήμη του management), Αλέξανδρος Σουρτζής (χωροτάκτης-πολεοδόμος). Μπορεί λοιπόν να ανασκευάσουν τον μύθο ότι οι επιστήμονες δεν διαθέτουν χιούμορ;

Θα το αποδείξουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 21.00

Ιδέα, Διοργάνωση, Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου – Επικοινωνία της επιστήμης

Σκηνοθετική παρέμβαση: Κώστας Βρεττός- σκηνοθέτης


Mobirise



Ποιά είναι η ομάδα μας

Αν τυχόν δε μας έχετε γνωρίσει ακόμη, μη σπαταλάτε άλλο τη ζωη σας. Κλικ!

Mobirise

Social Media Link:
fb.me/sciencereactors/

AI Website Generator